KGZ Ptuj X
GO

Koledar izobraževanj

Organiziramo splošna izobraževanja in obvezna izobraževanja. 

VABILO na spletni seminar z naslovom: PRVI KORAKI DO URESNIČITVE IDEJE Kako do dopolnilne dejavnosti na kmetiji in osnove predelave mleka

Datum in čas: 24. 2. 2021 ob 10:00

Lokacija:

Ptuj, 15.02.2021

V A B I L O

 

Ker vemo, da že znate pridelati in izdelati veliko zanimivih izdelkov, kljub temu pa so vedno pomembna nova znanja zato  vas vabimo na spletni seminar z naslovom:

 

PRVI KORAKI DO URESNIČITVE IDEJE

        Kako do dopolnilne dejavnosti na kmetiji in osnove predelave mleka

 

Na današnjem spletnem seminarju boste prejeli koristne informacije o pogojih za priglasitev dopolnilne dejavnosti na kmetiji in osnove o  predelavi mleka v jogurte, skuto, mehke sire ter sir za žar. Spletni seminar (webinar) bo potekal:

 

v sredo, 24.2.2021, ob 10.00 uri, po OBVEZNI predhodni registraciji in prijavi:

 

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0kE8AfXpQTmvcS5HCvRMSw

 

Predavateljici:

  • Slavica Strelec, svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji pri KGZS-Zavodu Ptuj.  Predstavila bo osnovne pogoje in možnostih priglasitve različnih dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, predvsem za tiste, ki še razmišljate kako vaše izdelke prodati.

Vemo, da nam dopolnilne dejavnosti na kmetiji omogočajo veliko možnosti, da tržimo svoje izdelke, storitve in izobraževanja in še kaj.  Posledično pa seveda možnost povečanja dohodka na kmetiji in nova delovna mesta na kmetijah.

 

  •  Sara Ketiš, specialistka za higieno mleka in sirarstvo pri KGZS – Zavodu Ptuj, bo  predavala o predelavi mleka v jogurte, skuto, mehke sire ter sir žar.

Mleko in mlečne izdelke uvrščamo med osnovne skupine živil v prehrani človeka. Zaradi razmeroma kratkega roka trajanja obstaja vrsta tehnoloških postopkov, s katerimi se mleku trajnost podaljša, hkrati pa nastajajo novi mlečni proizvodi. Predelava mleka na domu je lahko ena od možnosti in priložnosti za dopolnilno dejavnost, rejcev krav molznic, ovc in koz saj na tak način dodajo vrednost osnovni kmetijski dejavnosti. Lahko pa si kakovostne mlečne izdelke naredite samo za člane lastne kmetije oz. lastnega gospodinjstva.

 

Vljudno vabljeni!

                                                                                                        Kmetijska svetovalna služba Ptuj

 

VABILO WORD (za prenos kliknite tukaj)